Mit Kommunikationsliv – Rikke Houkjær

Tro på basen!

Man skulle tro, at et lederjob med snitflader til store dele af den offentlige sektor i Danmark ville give nok faglige udfordringer. Det gælder bare ikke for Rikke Houkjær. Ved siden af jobbet som chefrådgiver i Danske Regioner lægger Rikke Houkjær et stort engagement i K1, som hun har været med til at starte:

Rikke Houkjær”Det er vigtigt for vores fælles sag, at vi har et forum, hvor vi kan udvikle vores fag og faglighed. Derfor meldte jeg mig under fanerne.”

Rikke Houkjær er en central person i stiftelsen af K1. Hun er i dag medlem af bestyrelsen og ansvarlig for mange aktiviteter:

”Vores tilgang til at starte en ny forening, var at den skulle være medlemsdrevet. Vi skulle ikke have en stab og det skulle være billigt for medlemmerne at deltage. K1 er for alle kommunikatører. Vi har nu fået bestyrelsen på plads og vi er allerede kommet langt med vigtige områder som et medlemssystem, partnerskaber og nye former for konferencer og møder.”

Alt dette er ikke sket uden en stor arbejdsindsats, men Rikke Houkjær lægger vægt på at K1s ildsjæle ikke skal arbejde sig ind i væggen.

” Næste vigtige skridt bliver at engagere mange i at skabe spændende aktiviteter i K1. Men vi er også nødt til at acceptere at vores daglige arbejde og privatliv også skal passes. Det sker, at vi må lade noget vente en dag eller to eller vi må udskyde events noget tid. Vi må være realistiske. Men når det er sagt, synes jeg virkeligt at vi er nået langt allerede.”

At skabe broer

Rikke Houkjær valgte selv efter studierne på KUA, at hendes fremtid skulle være kommunikation.

”Jeg havde en god fagkombination, der gav mulighed for meget, men jeg var ikke i tvivl. Samspillet mellem politik, kommunikation og muligheden for at arbejde med at skabe fælles engament om centrale dagsordener trak i mig.”

Rikke Houkjær har primært arbejdet i den offentlig sektor, blandt andet Københavns Kommune, Madkulturen og nu i Danske Regioner som chefrådgiver i kommunikationsafdelingen. Det har givet hende en stor viden, om hvordan man skaber bro mellem organisationerne og borgere, brugere og centrale stakeholders. Hun har bl.a. ledet kampagner om at bruge sin stemmeret og indsatser for bedre mad.

Anders Rendtorff, formand for K1 siger følgende:

”Rikke er særligt engageret og en kolossal gave til K1. Med Rikke kommer action, der sker noget, og det er solidt. Samtidig er Rikke eminent til at sikre vort involverende fokus. Involvering af det menige medlem i kreative formater, der er med til at skabe den gejst og passion, der er drivkraften i K1. At Rikke også er en dreven og dygtig kommunikationsleder er bare endnu et plus.”

Rikke Houkjær ser frem til den næste fase for K1:

”Vi kan nu se, at vores visioner for K1 er ved at være på plads. Der kommer mange til K1’s events. Og flere og flere melder sig til at drive de forskellige aktiviteter og fora. Vi har etableret partnerskaber med andre spillere i branchen. Det er godt at se, at vores vision trækker folk til.”

Blandt de opgaver, Rikke Houkjær varetager for K1 er at sikre, at de mange gode ideer, der kom på banen under nytårstaffelet i januar.

”Der kom virkeligt mange gode ideer på bordet i de otte arbejdsgrupper. Min opgave er, at sikre at grupperne komme videre, så aktiviteterne bliver til noget i praksis. Jeg giver dem lidt starthjælp, og så skal de selv styre processen fremover. Det er sådan K1 kommer til at fungere. Det er medlemmernes ideer og egen indsats, der skaber resultatet.”

Fakta:

Hvis du gerne vil være aktiv i K1, kan du med fordel melde dig ind i Facebook-gruppen ”Alle os der er aktive i k1 – eller vil være det”.

Her finder du start-hjælp og kan spørge aktive K1’ere om ideer og hjælp.

Du er også meget velkommen til at kontakte Rikke på rikke_houkjaer@yahoo.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *